Peruod lepas bersalin

Hi mommy normal ke kalau sejak lepas bersalin bulan oktober saya baru sekalai datang period, waktu bulan 2. Waktu tu saya memang kurang breast feed. Then bulan 3 saya continue banyak breastfeed baby semula and period saya tak datang. Check pregnancy negative.

3 Balas

normal puan... lepas bersalin, makan masa setahun lebih untuk hormon kita kembali normal. mmg period jadi tak menentu. puan breastfeeding juga ke? ibu2 breastfeeding mmg sangat normal period jadi jarang2. ada tu 2 tahun bf, 2 tahun tu lah tak period. dah stop bf baru dtg period.

Nak tanya awak dh 2nd period? Saya lepas bersalin 2bulan++ dah period tpi 2nd period belum mai lgi even dah lewat seminggu. Fully bf and rancang sendiri

normal puan.sy pun lahir anak October hari tu.skrg anak da 8 bln Alhamdulillah sy baru dtg period.ok la tak sampai setahun.