scan 9 minggu

Hi mommy , normal ke kalau scan 9 minggu belum nampak lagi?

94 Balas

Saya first scan masa 5 minggu, alhamdulillah nampak sikit. Semalam scan 9 minggu nampak clear 2 kantung. Sebak nak nangis, tergamam bila dr cakap hamil kembar 😭.

1y ago

jaga elok² puan , jgn buat kerja berat. sy pernah preggy twin, tapi sampai 4 bulan ja.

Smlm scan 10 weeks alhamdulillah dh nmpk bby dlm kantung bergerak

2mo ago

comelnya dye💕

9w sepatutnya dah nampak.. tp yg buat x nampak tu scanner kt KK tu yg jenis lama punya.. mcm kes sy.. first g nampak kantong jer.. 2nd time g die ckp nampak kecik sgt (ni refer hosp) 3rd pergi KK die ckp kantong x de, baby pon x ada.. ya allah..siap mcm nk refer hosp utk cuci.. x puas hati sy g swasta.. elok je baby dok kt dlm siap menendang2 lagi.. kisahnya scanner tu layak dihantar ke musium.. utk kesedapan hati pergi lah swasta. byran biasanya rm 50 bergantung pad klinik..

1y ago

sye pergi scan barunim 7minggu nampak kantung je dlm rahim 29ni meksi srh repeat scan balik nk tngk ade janin ke tak lagi kalau takde kena pergi scan kt swasta

😮 saya bru scan bbrapa ari lps..dah nampak baby, heartbeat semua 9 weeks cukup2 time g scan.tahan kencing tau sblm g scan, minum air byk2..senang nampak

2y ago

Doakan saya pulak ye..awal bulan 9 nak scan kali kedua..1st baby..

Sy 12 week bru nmpak.. jgn risau.. doa baik² insya allah💪❤️🥰

2y ago

saya pun tapi doktor cakap saya molar pregnancy 😭😭 last week kate baby telungkup.. this week cakap mcm tu plak.. risau sangat

Kebiasaannya scan 9 minggu dah boleh nampak jantung baby boleh jadi tarikh haid tu tersalah (wrong date) dan baby kecil lagi sebab tu x nampak

1y ago

klu ikutkan tarikh period 9w 3 day tapi gi scan semalam 9w4d

Saya masih ada muntah 9w. Belum scan lg..soon insha allah. Ada masalah loose motion 2-3 kali sehari n my vagina mcm rasa sakit bengkak semcm kenapa yer. Ada tak yang berpengalaman gini. But i can feel pergerakkan buble kdg kat perut. Mmg rasa malas semacam n msh rasa nak tidur. Angin byk keluar dari mulut setiap kali mkn. Mkn tak blh keterlaluan separuh aje.

Ni masa sy scan 9w... Nmpk la bentuk baby tu...

3y ago

baby dduk dkt tiub fallopian, dia x dduk dkt rahim,

saya scan 19/5/21 aritu, 9wk dah nampak jelas kepala,kaki,tangan dan heartbeat dah berdenyut denyut. Alhamdulillah. Kandungan sebelum ni, (2020) scan tak nampak sehingga 16wk, lpas tu dok sahkan silent mischarged. so terpaksa buat D&C.

2y ago

bkn mischrg tp misscariage.. maksudnya bby x jd

Alhamdulillah sy scan smlm.. dah nmpk baby n dgr dengupan jantung nya.. 9w3d..esok baru buka buku pink

1y ago

saya dari 6 week dah bagi nama kat klinik , sampai sekarang dah 9week 2 hari , klinik still xcall . bila p tnya semula, dorg suh tunggu call juga.