NAJIS WARNA HIJAU CAIR

Hi mommy nak tanya..Normal ke najis mcm ni ? Usia anak sy 1Y 5M..fully BF..harini dah 3x berak..ni yg ke3 jd warna mcm ni..

NAJIS WARNA HIJAU CAIR
6 Balas

Anak saya 1 tahun 2 bulan baru lepas cirit birit. Fully BF. Najis macam ni juga. Saya beri anak minum air garam perisa Oren brand Smecta, beri minum air kelapa, makan pisang, stop beri makanan kasar. Beri makan bubur nasi jer selama 3 ke 4 hari. Pastikan baby banyak minum air dan minum susu. Rajin basuh tangan lepas cuci najis anak dan jaga kebersihan. Kalau baby demam, keluar najis berdarah bawa cepat jumpa doktor. Rajin cek suhu badan anak.

11mo ago

terima kasih sis 🫰 anak sis berapa hari cirit birit n sehari tu berapa kali??

tak normal ni awk sbb takde isi . kalau dh lebih 3 kali better bwk prgi klinik terus , takut diarrhea .

ni cirit birit awak. sbb xde isi. takut diarrhea. better bawak ke klinik

Macam diarrhea sis. Anak sis tak sihat ke? Anak makan apa?

11mo ago

Setakat tengah hari ni, anak makan apa? Takut ada makanan yang triggered perut dia.

Tak normal. Ni cirit ni. Anak ada salah makan ke?

1y ni mcm ciritbirit dh ni.. anak mkn apa