Covid time pregnancy

Hi mommy nak tanya...Kalau time pregnant kena covid positive boleh ker kuarantin sendiri??? atau nak pergi ker hospital ?

3 Balas

yaa saya kuarantin sendiri .. seblum tu kena inform dekat KK n check tekanan darah n diorang akan amik detail keja ap dan dekat mana sekian2 .. lepas tu kuarantin sendri je dekat rumah .. dn diorang akan call setiap hari untuk tanya keadaan kita ad tanda2 sakit dada or batuk makin teruk ke diorang akan sarankan terus ke KK ataupun hospital berdekatan ..

kalau ade risiko dia akan tahan takut bahaya kat ibu dan baby. tapi saya ade risiko jugak tapi saya pilih untuk kuarantin kat rumah sampai merayu rayu dekat dr banyak kali. dr mcm susah jugak nak bagi tapi kalau takde simptom teruk boleh je kuarantin kat rumah..

sy x pernah alami... tp jiran sy ada kena mcm ni.. utk keselamatan ibu dan baby.. biasanya kna ke hospital.. sbb jiran sy ambulans dtng ambil.