Jenis ubat untuk mommy preggy

Hi mommy, nak tanya sy ada gastrik mmg tiap kli sakit sy akan makan ubat gastrik yg jenis cecair dan ade jugak pill.. Boleh ke makan ubat tu ketika hamil ni.. Kdg takut jgk makan .. Please bagitahu yg tahu psalni

2 Balas

ubat tu doc bg ke..klau doc y bg n doc tau mommy peknen blh la mkn.pasal ubat2 ni doc suggest baru mommy blh mkn.klau beli sendiri or ubat y mommy dah mkn sblm peknen lg tu pun kena tye doc dlu.sbb mommy peknen ni ada mg dia n ubt khas utk peknen.

3mo ago

sbb kena tye doc ubt tu sesuai ke x utk peknen mommy.mommy cekckup bulanan kan..nnt tye misi kk xpe

Gaviscon ,,tapi saya makan yg biasa,,double action tu saya xberani sbb takut dos kuat,,