trimester 1

hi mommy. nak tanya laaa. Bila dapat tahu UPT double line haritu, saya terus pergi scan. Baru 4week tapi doc detect ada cyst, terus refer hospital. Dah dapat appointment hospital lagi sebulan. Lepastu selang berapa hari ada pendarahan keluar, saya pergi klinik cek doc kata takde apa. Janin okay, pintu rahim pun tertutup. Doc bagi ubat kuatkan rahim. Tapi pagi tadi saya sakit perut, pergi tandas buang air besar. Bila nak basuh tu ada ketulan keluar dari vagina. Tu tanda2 miscarriage ke? darah masih lagi keluar. Harap boleh membantu #seriusnanya #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

kene scan balik tu rahim kosong atau ada isi. saya waktu pregnant ni kalau buang air besar, mesti tgn tutup kat bahagian kemaluan depan. sbb takut gugur, janin jatuh dlm mangkuk tandas

kalau ada ketulan, ambik gambar 🤗 dan terus ke kecemasan . jangan tangguh . tu juk pada doktor gambar ketulan tu nanti doktor akan buat rawatan sepatutnya