Tmester 2 Nenas dan durian

hi mommy nak tanya kandungan 5bulan boleh makan buah nenas yang dalam tin tu ke ? Dan buah durian?? Adakah ia berbahaya ? Dan saya kerap sakit pinggang ?? #ingintahu #Sharing_dong_Bund

14 Balas

nenas xsure mgkin ada yg boleh jawab .. tp durian boleh makan sekadar 2 3ulas .. buat lepas ngidam .. xdigalakkan mkn byk sbb panas kan .. so far saya makan durian sebulan 2 3kli juga, xde masalah.. cuma kena limitkan pengambilan untuk sakit pinggang tu bagi saya normal, baby makin membesar mmg Kita akan kerap sakit pinggang, boleh cari bantal untuk alas, klau baring alaskan pinggang tu guna bantal, kalau duduk boleh letak bantal di blkg badan 🥰

2w ago

Terimakasih mama 🥰

anak first ke ? mase sye dpt baby first..sye elak kan makan nenas Dan durian... memang Ade. Kate boleh. makan je.. tp mcm durian TU tgok badan.. sebab ipar makan durian mse mengandung anak ke 3.. warderd xsure dia makan banyak mana durian.. yg sye tahu dia Ade makan durian.. tp law preggy mst taw xleh makan banyak ...2 3 ulas je kan.. warderd dah.. jd dia atas badan..

kalau ikut pengalaman sy xde masalah pon bole mkn nenas dan durian tp ambik kuantiti sedikit laa...lg² durian tuu jgn sampai lupa dunia pula 😂 sbb durian panas kan...kalau bab sakit pinggang tuu mmg normal sy start trimester 1 dan 2 hr tuu dah sakit pingang nasib trimester 2 ni dah kurang² sikit cuma pandai dtg jg laa

saya makan durian sampai selonggok 😂 tapi minum air lebih dari 5 liter lepas tu. alhamdulillah ok takda panas takda pening. nenas sy makan yg fresh je. tak makan yg dlm tin sbb dah rendam dalam gula. tapi kalau nenas tu letak dalam puding, atas pizza saya makan je. takda masalah

kalau saya, dari first trimester smpai second. mmg sya xberani dgn nenas. tapi kalau durian sya makan jugak tapi xbyk . dlm 2,3 ulas. paling byk 5 ulas cuma nenas je sy xberani smpai third trimester . xtau la. mmg xberani 😂 tapi smua ni trpulang badan msing2 ..

ikut badan Ibu juga. ketahanan tak sama semua orang. klu nk Cuba nenas sikit dulu. mcm saya, doc bagi makan sbg sumber vitamin. tapi jangan byk sgt. 3 anak semua saya makan, nenas yang memang buah atau dalam pajeri nenas.. tapi kalau nenas dalam tin biasanya dh rendam gula

kalau ikut perut sy . nenas dlm tin tu sy makan okay . tp buat masak siakap 3 rasa la . mkn cmtu je tk penah . durian pulak sy makan 1 ulas panas perut . pstu tk berani dah . mungkin ikut ketahanan perut masing2 . tak berani nak ckp sis ..

boleh mkan tp berpada2,dlm kuantiti yg sikit..sy msuk je trim ke-2 dh mkan nenas sbb sy suka gulai pajeri nenas😅,durian pun dh brp kali mkan tp cuma 2-3 ulas ja xlebih dri tu,nenas pun sekadar mkan 2-3 ketul je..alhamdulillah okay je

sy mkn je nenas dr awal pregy sbb sy ske mkn asam.hari2 sy mkn...dr ank pertama smpai ke4 awal preggy mmg nk asam..alhamdulillah xde pape..durian plk sy ari tu dh hmpir bersalin bru musim durian. sy mkn je tp 2/3 ulas je skli mkn. wat rase2

saya dari awal mengandung lagi makan nenas.. tapi saya suka makan yang manis.. letak dalam peti lagi sedap.. tapi makan tu berpada² laa.. sy apa² makanan sy makan je asal jangan melebih.. orang cakap buat lepas rasa nak makan tu..