Hospital Serdang

Hi mommy nak tanya, ada tak yang baru baru ni bersalin di hospital Serdang, okay tak layanan kat sana?#seriusnanya #ingintahu #firstmom #firstbaby #pleasehelp

3 Balas

Saya taknak burukkan tapi atas pengalaman kakak ipar saya yg bersalin hujung bulan 6 sangat disaster. Air ketuban dah pecah awal. Sakit contraction yg teruk. Tapi masih dlm bilik menunggu sbb katil takde. Dah sudahnya bila jantung baby lemah baru dpt katil terus ke LR. Katanya dia bersalin dah mcm org ramai dtg tengok bola. Ramai sgt dr pelatih dlm LR. Dan yg sambut anaknya pun dr pelatih. Kak ipar saya bersalin secara normal. Anak first tak pandai teran. Sampai kena vaccum. Anak ok la kot kepala lonjong tu takleh ckp apa sbb vacuum kan. Kita usap2 jela kepalanya masa baby ni inshaaAllah elok. Kuning baby sangat tinggi. Kemungkinan sbb jantung baby la kot. Baby lahir2 kena cucuk byk kali sbb dr pelatih tak pandai cucuk ambik darah baby. Sampai biru tangan anak. Tak dpt tangan, kaki pulak.

2y ago

Saya bukan nak menakutkan. Tapi dah awak tanya, saya berkongsi pengalaman kak ipar je. Semua hospital sama je awak. Cuma lain org, lain pengalamannya. Saya pun tak berani nak suggestkan mana2 hospital. Saya pun masih TTC lagi. Berdoa banyak2 semoga Allah permudahkan urusan awak. Ada kenalan saya pergi hospital sungai buloh. So far pengalaman dia ok la.

Sambungan… Okay yg paling berjasa pengorbanan ibu tu, kakak ipar saya bersalin normal vacuum sampai koyak teruk dan putus urat kentut. Dah sakit bersalin, sakit pulak operate nak jahit balik urat kentut. Allahuakbar. Kesian betul saya dengar. Sampai dr betul dtg check dia sampai terkejut kenapa teruk sangat. Bayangkan jadi bahan uji kaji ni. Allahuakbar. Dah sudahnya time bayar bill takde charge pun utk operation/vacuum. Buat mcm tak bersalah pulak. Lepastu dlm record bersalin takde pun ckp pasal vacuum/koyak teruk. Apa nak jadi? Tak patut buat mcm tu. Takut kena saman ke? Takut dipersalahkan ke? Maaf kalau saya ada guris kan mana2 hati. Saya hanya bercerita benar dan takde niat lain. Selebihnya Allah lebih tahu

2y ago

Ala saya tak berani nak recommend kan awak mana2 hospital. Semua sama je awak. Berdoa la ye. Due bulan 9 tu tak lama dah tu. Semoga dipermudahkan urusan awak inshaaAllah aamiin 🥰

tak bersalin, tp ada pengalaman duduk wad bersalin tu sbb kena covid masa pregnant ni.. layanan overall ok, tp ada la sorang dua yg mulut tak ada insurans, dan mungkin menguji kesabaran.. 😅 yg duduk sebilik dgn saya bersalin czer, dan kami covid pulak, mmg demam tak larat, tak boleh keluar bilik tidur je, tp pagi2 kena marah tak kemas katil katanya..

2y ago

mcmtu pulak ya😯