2nd delivery/ giving birth

Hi mommy, nak bertanye ade x yg kt sini 2nd delivery dia czer? sis kene decide either nak normal/ czer by next sunday? rmai yg bg pndapat normal lg better. tp takde keyakinan yg kuat? normal ke czer, dua² ade risiko. ade yg bole share ke experience czer kali ke 2? ank 1st emrgency czer sbb bsr, bukaan jln cuma smpai 6cm. (12 feb 2016) for 2nd delivery ni due date kte early July? Doakan sis kuat? Thanks mommy for sharing!

2 Balas

Sya dh 2kli czer.. Alhamdulillah yg ke2 lgi mudh nk jga luka.. Sakit pn kurg kalo nk dibandingkn yg no1.. Boleh ja nk try normal sis, tp sis kena nekad la nk teran tu nt.. Sya bby besar 3.8kg, so doc advise utk czer yg ke2 tu.. Jd sya ikot doc sbb xkonfiden nk teran bby..

5y ago

Sya msa yg bby no2 tu ad gdm.. So bby mmg besar, doc suwh datg derah dri awal 2mgu dr due date.. 2kli mask ubat utk bukaan laluan.. Tp xdak efek, xdak contraction so decide utk czer tros..