Mama_Raffi_

Mommy-mommy semua saya nak tanya lah .. Kalau Perut asyik mengeras dari pagi tadi normal ke ? Kandungan saya dah 37 weeks 3 day ..

13 Balas

Ye ke sis.risau nye.sbb saya skrg 38 weeks baby kerap mengeras.gi Tau nurse dia kata normal. Tapi baby sya kerap mengeras dri bergerak.gerakan ckup 10 tapi mengeras dia lagi banyak dri gerakan. Risau gak

Better gi check sis. Baru ni adik ipar pun prot mengeras. Masa tu 37weeks. Bila check rupanya baby dah lemas sbb tali pusat dah terbelit. Terus emergency czer aritu jugak. Nasib baik sempat diselamatkan.

5y ago

Ye .. Terima Qaseh Banyak2 Sis ..

Samalah sis. Saya pon 37w 1h. Smlm checkup doktor cakap normal kalau baby mengeras.. Cuma kalau kerap, ada tanda trun darah ataun air ketuban. Terus pergi hosp

Sama la sis. Harini sy 37mggu4hari. Mmg kerap sangat mengeras. Smlm pergi checkup doktor cakap takde pape. Nak dkt due dia mmg mengeras slalu.

Saya masa 38w. Perut asyik mengeras lain macam. Tak ada keluar tanda apa pun. Terus pergi hospital. Bila cek dah buka 5cm.

Baby mengeras rasa macam mna?? Maaf saya takdak pengalaman lagi.. Bby pertama...

5y ago

Ooo.. Ok.. Tq.. 😉

tnda nk brsalin tu sis...cpat2 pegi jmpe doktor... ksian baby dlm tu...

Sy dulu 37weeks dah bersalin..tu tanda2 nk bersalin..g hospital klu xpasti..

5y ago

Semoga dipermudahkan sis

sama..mengeras lama..tp nk dekat bersalin dia mengeras kerap dan kejap2 kan?

Nk dkt tu sis...😁