air kelapa

Hi mommy's , maaf nk brtnya kalo 1st trimester boleh ke nak mnum air kelapa.. #anak1st #sekadar bertanya

16 Balas

Boleh sis.. Try tanya doktor jugak ya masa checkup.. Sbb saya 1st trimester alahan teruk.. Mkan apa pun muntah.. So suami slalu belikan air kelapa baru ada tenaga sikit.. Alhamdulillah baby ok.. Sekarang dah 22weeks.. Doktor pun cakap ok

Hamil muda x d galakkan minum air kelapa..mgikut pgalaman sorg kwan.. dea minum trus bleeding 😔😔 kesian kat dia.. sy saran kn jgn minum dulu..klu tringin sgt..minum sikit bole laaaa

Boleh sis. Doc kata ibu selalu xlalu air masak jadi bole cari alternatif mcm air kelapa atau makan tembikai. Supaya ibu sebtiasa hydrate. Air kelapa pun bole prevent kencing kotor.

Saya start minum air kelapa masa usia kandungan nak masuk 2mths sebab tak lalu minum air masak. Alhamdullilah ok je. Tapi kalau sis ragu-ragu boleh dapatkan nasihat dari Dr.

apa yg saya baca statement drpd Dr Zubaidi dan Dr imelda,xdk mslh nak minum.. Dan xdk kajian kata xboleh minum air kelapa awal trimester@ia punca keguguran.

Boleh mnum..tp jgn jus yg muda sgt..yg berGas tu..klaw bli yg dh bcmpur dgn ais tu xpe..sbb kdg jus yg muda sgt tu tajam dn xelok bg kndungam muda...

Sy dah 24w xberani lg minum...stengah org ckp xelok minum awal2....insyallah klu dh masuk 8bln bru sy nak start minum...

5y ago

Itulah sy teringin nak mnum tp takut sbb baru 6w so mmg kena tnya doctor la dlu ya

dokter ad Kata. jgn minum air Kerala, tebu Dan Nanas sebab tajam.. 6bulan kratas Baru bole mnum air Kelapa...

Nurse sy haritu cakap jgn minum. Tp ada org cakap elok je minum. Tp sy tak berani pula

Boleh minum tapi if rasa ragu ragu boleh refer doctor utk confirmation