mandian baby

hi mommy. korang nampak saya punya ni dalam pukul berapa eh? mcmni saya nak tanya untuk baby mandian apa yang sesuai mommy2 semua guna yang takada alcohol etc semua? sebab anak first saya pakai masa newborn jenama anakku tu jee. kot la ada mommy2 yg pakai untuk anak yang takada chemical ke apa kan saja la saya tanya mana tahu boleh tengok & beli untuk second baby saya hehe ❤️

4 Balas

anak first saya time newborn x boleh pkai sabun anakku..kulit jdi merah2..pastu stop guna sabun mndi..mndi ngn air biasa je..pastu umur dh 2 bln cbe lgi skali pkai sabun anakku n mcm2 brand sabun mndi baby x sesuai ngn kulit dia .. last2 beli sabun mndi Cetaphil baby ,Bru ngam ngn kulit dia..baby second coming soon nnti pun bgi pkai sabun Cetaphil baby jugak lah..

5mo ago

oh itulaa cethapil pun okay je kann sbnrnya. anak saya yg sulung tu dah nak masuk 3y baru pakai cetaphil hahaha tapi ok je semua. saja nak try n error untuk no2 pulak, sebab ada suggest brand bzu bzu tu. kot la mommy dalam ni prnah cuba ke

Buds. Harga keras sikit la. Tp baby newborn selalu sy tak pakai sangat sabun ni. Suka lagi bau natural dia hahah. Even skrg dh 6 bulan pun

Boleh try and error brand ni - Sebamed - Cetaphil - QV - Aveeno - Mustela Anak saya pakai Cetaphil & Sebamed

Saya pakai Sebamed untuk newborn. Sebamed ni memang sejak saya kecil mak ayah guna sebab kulit sensitif.

5mo ago

oh itulaaa mcm anak first saya takde alergic dengan apa2 benda pun alhamdulillah. no 2 ni saja la nak tanya mommy semua haha sebab ada tengok brand bzu bzu tu mcm okay