Hi....pasal haid kepas besalin.

Hi mommy kat sini. Sy baru dah lahirkan baby. Cara ceaser. Memang normal ke period tu masih berlanjutan sampai 2 bulan macam tu?

7 Balas

Maksud sis darah lepas bersalin tu ya? Darah nifas. Maximum 60 hari sis. Kalau lebih 60 hari baru perlu risau 😊 saya 2 anak czer. Anak first 40 hari je. Anak second lebih 60 hari. Tapi yang lebih 60 hari tu dah dikira darah penyakit. Dr dah check semua ok, dr bagi ubat henti darah 😊

Max sampai 60 hari. Saya czer now dah hari ke 50 masih keluar sikit2. Kalau darah awak banyak inform nurse ye

tak normal awk. Sy ceaser darah xbyk..nk hbis pantang just coklat2, kdg light red sahaja.

Sy czer darah nifas byk dlm 2 mgu je lps tu sampai hr ke 55 skit2 je pink n coklat.

rasanya darah nifas? nifas 60hari max. cuba inform nurse kk

Sepatutnya czer darah xbyk. Better bgtau doktor.

kalau darah nifas normal..maximum 60 hari