Haid tak teratur

Salam mommy semua, nak tanya ada ke mommy kat sini haid tak teratur, baru2 ni haid saya tak keluar tapi pertama haid tu sikit jelah macam orang bleeding gitu, tapi sampai sekarang tak keluar, adakah normal sebab hormon, Dan ada tak tips untuk lancarkan haid, tq mommy bagi respon

2 Balas

saya jenis haid tak teratur,dr zaman sekolah lg sampai dah kawin,dulu haid dtg 3 minggu sekali,17hari baru stop,time skolah la,dlm umur 20an begitu haid jd jarang dtg,3 bln skali,2 bln sekali,suka hati dia je nk dtg,dah kawin pula prnh smpi 8 buln x dtg bukn pregnant,sy ok je x dtg haid sbb asal haid mesti sakit senggugut teruk,smpi demam tahan sakit,last year sy try teh daun sanna tu,sy minum 3 kali seminggu,mula2 senggugut masih sakit,tiba2 haid buln seterusny dtg on time ikut calendar cycle 30 hari,bulan ketiga dah hilang sakit senggugut tu,bulan keempat sy x haid,check upt dpt double line,blh try teh daun sanna mana tau serasi juga dgn sis,kita usaha je yg blh,sy niat nk sembuhkn senggugut je tup2 Allah bg rezeki pregnant,alhamdulillah,time period tu jgn minum pula nti tmbh sakit,huhu sorry panjang pula ceritanya

2y ago

Ohh yeke, saya waktu belum kahwin ada juga lah tak datang haid 2 3 bulan begitu, lepas tu haid keluar banyak sangat sebab dah lama sangat kan tak datang, kadang saya haid pun tak lama 4 hari je dah habis darah merah tu, ohh banyak juga saya dengar orang minum teh daun sanna bagus katanya, baik untuk kesihatan, okey sis nanti saya Cuba teh daun sanna tu, tq sis bagi cadangan ☺

pg klinik. nnti doctor bgi ubat.