Susah nk telan ubat

Hi mommy. Hb saya dari 7 dah naik sampai 9. Tp saya masih struggle nk telan ubat. Bila saya nk tukar ubat nurse tkkasi. Kata sbb iberet je iron pling tinggi. helpp. 🥲 Makanan, or suggest selain makan ubat. Folid acid saya amik je cuma ubat lain tkboleh msti muntah 😭

1 Balas

sama mcm sy hb low. ubat kk bagi mmg tak boleh nk telan, mesti muntah slps mkn ubat iberet. Now sy amal jus pati delima . Hb sy pon makin elok 11 keatas. maybe awk boleh cuba minum pati delima😉 try yg terbaik utk ibu & baby

2y ago

ur welcome. rasa masam manis je.. mcm air ribena gituu . letak sesudu pati delima, jgn lupa tambah air sejuk lg best rasa dia