34 minggu baby dah 3kg scan o&g.. normal ke ..?gdm ..36 week masuk wad ..36+4 czer

mommy GDM

7 Balas

x sume bby gdm besar. dia ikot pemakanan ibu masa preggy. x pe sis bersalin bila2 or secara apa pon tetap jd seorang ibu. semoga dipermudahkan urusan bersalin aaminnnn

3w ago

Aamiin tme ksh atas doanya..semoga doa berbalik pd sis..

maaf nk tnya knpe kne czer ya? xbole induce ke? sy 35mnggu skrg pon da rse bby mcm lebih 3kg.. nk elak kne czer klau bole 🥲

3w ago

sy yg request czer + btl sis.. sb umo dah 41 so xlarat dah nk push🤭..

Salam sis, nak tanya gdm diet control, makan ubat or insulin yea ? Reading gula selalu sangkut atau bawah 6.7 ?

3w ago

wsalam diet control selalu jga mkn je.. sy insulim dah mmg xleh control.. dan bcaan normal untuk pagi sblm makan 5.3 ke bawah.. dn lepas mkn 6.7 ke bawah

34 week 3kg tu besar sis. Doc sndri ckp besar kn, tp norml untuk ibu2 gdm bby besar n akan beranak awl.

3w ago

a ah bsr sb tu kena serah diri awl tkot mkin bsr..

setahu sy ibu yg ada gdm ni mmg kena brsalin awal besar juga ye bby awk, bby sy baru 2.5kg 36w

3w ago

ya betul awk.. last bby 2021 3.2kg 38week

Doktor kata apa? Kalau pengalaman saya, saiz baby tu besar.

3w ago

dkter ckp baby besar je ..sb tu kena czer awal tkot lg besar..

saya gdm tapi baby kecik je 2.5kg 38week😁

3w ago

wahhh best comey² cntu🤭bju newborn boleh pkai lama