ASSALAMMUALAIKUM

Nak tanya kalau uri doc cakap kebawah sikit boleh jadi kena czer ke? 20hb kena refer o&g kalau scan sekali lagi uri ke bawah ada kemungkinan tak kena tahan wad. Saya dah 36 weeks

4 Balas

if uri ttup laluan mmg akak czer sis sbb skrng 36 weeks baby dh bsar percentage uri naik keatas sikit tu tak banyak , tapi ad je kes uri naik sikit tak ttup laluan jadi boleh brsalin normal if uri masih ttup laluan akak kne czer sbb , selalu doc bgi masa dlm 37 weeks untuk brsalin bagi baby matang sepenuhnya

saya pun sama lepastu saya rajin tengok video2 senaman utk naik kan uri dan minum air yasin lepastu niat mintak izin Allah..Alhamdulillah skg dah naik

Saya pun sama uri dekat bawah haritu scan nampak dah gerak sikit, tapi kene refer jugak o&g minggu depan, harap tak ada apa yang berlaku

Sama dengan saya uri kat bawah type 2,esok baru jumpa pakar o&g..harap ada harapan bersalin normal anak ke 2 ni