Baby mudah tersedak susu?

Hi mommy di luar sana.. Nak Tanya, baby Yang mudah tersedak susu after menyusu, walaupun sudah di sendawakan.. Selalunya susu keluar dari mulut Dan hidung after menyusu.. Sebab itu menjadi kerisauan saya ketika malam hari, ketika semua tidur, atau saya tinggalkan baby sendirian ditempat tidur.. Ketika saya buat kerja rumah. Ada cara mengatasi masalah begini..

1 Balas

Sama lah bby sya pun mcm tu jugak.kadang tengah nyusu pun terdesak cepat2 sya tepuk2 belakang dia.kadang lepas susu dah sendawakan pun muntah jugak..org ckp terlebih susu..lepas susu sya tak baringkan dia sya letak dia kat tempat duduk bby tu apa nama nya ntah🤣..jadi badannya tinggi sikit.klu sya nak buat kerja rumah kejap2 pergi jengah takut ttiba termuntah.baby baru2 mmg mcm ni nti lelama ok lah.