29 week sekarang

Hi mommy , Boleh ke mandi swimming pool time 29 WEEK ni

21 Balas

Swimming safe je semasa pregnancy. Actually it’s one of the safest exercise sbb kalau swim, mcm xlasak sgt kan, plus air akan support berat. Seronok la swim dlm pool, rasa ringan badan relax sat. Sbb bukan slalu buat kan? Lain la Kalau nak start buat rutin ke, maybe kena consult dgn doctor jgk. Jgn la plk kencing dlm kolam. Chlorine pun supposedly takkan effect pregnancy, unless terminum ke mcm tu. Jaga jarak la dgn org Kalau kat tempat awam, and jgn lasak sgt…

Kalau swimming pool tu dah dibersihkn dan awk dan suami je yg pakai.. Boleh. Tp kalau swimming pool awam.. Ramai org.. X digalakkan. Ibu2 mengandung ni imun kurang dan tak nk lah ada jangkitan terutamanya jangkitan di vagina... Air mandi ramai org.. Kita tak tahu ada bakteria apa dlmnya..

2y ago

Sy stuju.

Takde masalah pun swimming masa mengandung. Jgn diminum air klorin secawan tu dah la 😂 kalau awk takde masalah kesihatan mcm lemah jantung ke darah tinggi ke, lagi digalakkan bersenam. Sy workout sepanjang pregnancy, weightlifting(ikut kemampuan), swimming, brisk walking. Baby lahir 37w5d bukaan sangat cepat. Goodluck sis.

p mm mmsMmm m mLzz mcijdqsx s qdcnxamax kkkkm mkdnmzmsmnzsnwmw c mkc qxqnd jdjazkaxnzi aik xa z nz j j& z o skdg g u zu ga ugz a av ghv o ohco GBbHhxjxavhz x z jo s on z on zsyjsnzAjskwjsnwkekkeksjnsiwiwoewlwjiwpwoeiasjziZZ . ewppwpqpqpqwqworurw

Hari tu sy mengidam nak berendam. 😂 Cari hotel yg ada bath tub kot2 pool ramai org. Rezki sarapan awal, terus ke pool tak ramai org, dapatlah berenang 15 minit. Sampai hajat mengidam😅

3y ago

alhamdulillah, seronok kan.. dpt lps mengidam pun syukur..

Okay saja. Yang penting in moderate. Saya swimming & workout kat gym sepanjang pregnancy sehingga 38 weeks. Obstetrician pun tak halang. Kalau dah rasa penat, pastikan berehat, jangan paksa jantung bekerja lagi keras.

hai...tl0ng suggestkn kt sy ubat ap untuk naikkan hb..sy da ms0k 29mnggu..tp hb 9.7..da xtaw nk mkn ap..mkn iberet p0n xnaik jgk..

3mo ago

Cuba ikhtiar makan kurma mariami, sy beli dkt tiktok, alhamdulillah asbab makan kurma hb sy dri 11.4 naik ke 12.2 dlm masa 3 hari

hai assalamualaikum saya nak tanya saya sekarang 30weeks tapi miss v saya sakit macam melecit tu pedih sangat . buleh ka ibu hamil nak sapu sejenis crem ditempat tu .

2y ago

hee tq sis💕

Saya 27 minggu mengandung mandi pool di hard rock penang. Alhamdulillah takde ape je. Tp kalau boleh pastikan pool elok dijaga la.

Kalau nak mandi swimming pool sy mintak husband vacuum dulu. Walaupun xda org lain Tp risau sbb kadang2 ada daun, burung berak . 😂