susu fomula

Hi mommy, ble suggest tak susu fomula baby 2 bulan yg boleh naikan berat badan? Berat baby lambat nak naik lah. takut pula nanti 3 bulan kurang berat. sekarang baby minum susu enfalec baby.

13 Balas

hi mummy2 saya nak tanya anak saya umur 2bulan juga , saya prasan since saya bagi anak minum duchbaby anak saya brkahak selsema then dah batuk da satu bulan , macam2 cara dah saya buat batuk still tak okey2 lagi . hari ni saya coba s26 pink ni baby minum okey tapi kalau dia muak banyak sampai keluar kat hidung tu baby tak serasi ke ? saya buntu saya tak tahu nak buat apa lagi ...

5mo ago

memang dah sendawakan dah sis. sendawa pun bunyi kuat, lepas tu sy akan biarkan baby dlm posisi 45° kepala tinggi dri perut dlm stengah jam mcm tu, tpi still muntah juga. kdg sdg isap susu, dia muntahkan. blum hbis pun dia minum, sdg minum susu tu, dia tiba2 muntahkan pula. tapi syukur lah, skarang baby dah jarang muntah dah. ada pun skadar jeluak jer, tak muntah.

Anak saya pon berat atas pagar kuning masa cek up 2 bulan, bmi dekat kuning. Lahir berat 3kg, 2 bulan 4kg. Misi suruh tambah qty susu. Sebab masa tu sy bagi 2oz 2jam sekali. Then saya up qty susu 3-4oz tapi kdg2 baby nak minum 2-3oz je, tapi alhamdulillah cek up 3 bulan berat naik 5.2kg. Saya bagi susu dutchbaby.

5mo ago

anak sy lahir 3.32kg. waktu umur sebulan, berat naik cantik. 1kg lebih naik. tapi bila nak naik ke 2 bulan , sikit2 je naik. cek up 2 bulan 5.08kg,skarang dah lebih seminggu lebih, timbang berat kat ruma, 5.2kg. harap masuk 3 bulan ni, dpt lah berat ok sikit.. 3 bulan 5.2kg tu normal lah kan? takut pula nnti misi ckp tak normal. mlas pula kite nak pening kepala. 😂😂

anak sy lahir 2.50kg . fully bf . 2bulan 4.6 kg . skrg sy mix dupro . tatau laa 3 bulan berapa kg . kalau awak ada bf.. pastikan anak dpt hindmilk tau . njis dia ok ke ? warna apa ?

Susu fm kena try n error, baby sy minum dupro setakat ni okay ja. S26,dupro soy, dutch baby, lactogen tu smua try tapi baby tak serasi. Dupro je baru baby sy okay.

Anak kita sebaya. Baru ni checkup 2 bulan, berat atas pagar, hampir nak ke kuning. Sekarang anak saya minum s26 kotak pink tu. Ingat nak tukar susu jugak ni 😅

Anak sy mnum susu s26 & breastfeed. Lahir 3.3kg 2bln ni 5.6kg dh. Tp susu formula ni kena try and error sbb lain baby lain keserasian tu.

5mo ago

*mix

anak sy minum ducth baby, first dulu try s26 gold tp xrasi kembung, ... lahir 1.96kg skrg 3.3 kg baby sy 2bulan...

Anak saya masa lahir 3.75kg saya bagi susu fm dutch baby dgn bf , skrng baby 2bulan berat 5.4kg

saya pakai similac sis , modal besar sikit lah , sbb susu bdn dh kering .. tp alhamdulillah okay

5mo ago

enfalec baby pun boleh tahan juga harga dia sis. packing 580gm x 2 dah rm167.00, hah tu juga 1 sebab sy nak tukarkan susu tu,sbb mahal sangat. baby memang serasi juga dgn susu tu, tak sembelit, tak meragam ke apa, tapi tu lah, tak tau lah berat dia lambat nak naik dsbb kan oleh susu, atau mmng badan dia mcm tu.

anak saya minum similac , mahal sikit tapi alhamdullilah baby okey berak okey .