Anak 10m tumbuh gigi langsung taknak makan

Hi mommy yang nampak posting ni, nak tanya kalau anak tumbuh gigi macamana nak bagi makan ya? Dia tolak semua makanan yg saya masak. Cuma nak makan biskut baby tu sahaja.. dia fully bf kdg tu xnak minum pun dia gigit2 je.. risau sebab checkup 9m lepas berat xbyk naik nurse bising

1 Balas

Puan boleh buatkan finger food untuk baby. The reason baby nak makan biskut baby sebab biskut tu keras dan baby rasa seronok menggigit dan mengunyah. Antara finger food untuk baby: -Nugget (it could be anything, chicken, veggies, fish) -Rice ball -Buah yang di potong panjang (pastikan buah tersebut mudah untuk baby mengunyah) Nak lebih banyak resipi Puan boleh Google sahaja baby finger food recipe atau boleh tengok kat happy baby food malaysia.

2y ago

Most welcome