Ruam Di Pipi

Hi mommy My baby kerap sangat ruam dekat pipi. Mostly orang ckp ruam susu. Yes ada masa dia ok clear, ada masa dia jadi mcm teruk. I've been used sebamed. Tp this thing happen repeat again n again. Kesian dekat baby. Mmg dia tak meragam. Dalam masa pkp mcmni, should i bring my baby to specialist kulit? Or let pkp settle down baru bawak jumpa pakar...

Ruam Di Pipi
57 Balas

Samaa dgn baby kita da smpai 3 bln still mcm nie even lgi teruk ruam kt pipi nya . Kebetulan hri rabu tdi g checkup kt hspital shah alam . Doc bg ubat nie . 2 kli sapu je settle bersih trus muka . Hilang semua ruam .

4y ago

Iye kebanyakkann krim kerajaan swasta mesti ad stroid . Ad sye pakai hbis buka dia. Lps tu sye stop terus pergi pakar kt KPJ dia suruh pakai viprolabs. Alhamdulilah kulit ank smkin okey . Dan produk tu tak ad stroid . Produk yg terbaik utk kanak2 hingga org dewasa

my baby pun ruam teruk i letak losyen anakku warna pink tu tiap lepas mandi pastu letak depan kipas sampai kering. sbb losyen tu takut pedih hehehe mmg cepat elok, kdg sehari je ilang dahh

Susu bdn ker... Kalau susu bdan lepas bg minum susu sis kena lap pipi dgn kain basah takut jadi ruam... Kalau air susu ibu kena pipi baby akan jadi ruam.. Petua mak mentua saya la...

kena bg pakar atau doktor.. anak sy mcm tu jgk.. lps doktor bg ubat baru ok..mcm2 ubat jgk dlu beli xjd jgk..last2 bwk g jmpa doktor trus ok.. mild eczema rsenya klu cmtu

Mine also like this Ruam susu pun ya.. or ruam.. My baby eczema + Ruam susu I pergi specialist kulit dyorng suggest Brand Physiogel🥰 And now Better 👍🏻

Hi..sma ngn ank sy..sy pkp pun prgi jgk cz ank ssah nk tdo..p swasta hbis 300 x jd jgk..skrg dh ok..sy jmpa product dlm fb.. alhmdulillah..lngsng xde ruam tu..

Cuba pakaikan anak cream nivea tin biru tu sis..anak saya selalu kena ruam susu time baby.alhamdulillah pakai cream nivea ni dah tak ada ruam..

Sye ritu jd cmni gak. Boleh g kat post sye. Then consult doc, dia kata eczema. Dia suruh guna krim ezerra. Smpai skrg still guna alhmdulillah dh okay.

4y ago

Kena try error semua krim. Ada sye eczema juga . Mcm2 sye pakai. Tpi alhamdulilah sekrg dh jumpa yg sesuai utk dia Kalau tak berpuluh krim dok try error .

Cara sy, slps setiap kali menyusu akan lap muka baby pakai tuala yg dibasahkan. Dan stop pakaikan bedak dkt muka baby. Alhamdulillah.. Xde ruam lg

4y ago

Sama la. Haritu baby sy ada ruam susu, teruk jugak. Susahnya hati kita ni. My mom pulak tiap kali lepas mandi dia taruk bedak kat muka baby. Lepas google, sy decide stop pakaikan bedak. Dan tiap kali lepas menyusu sy lap dengan kain basah. Alhamdulillah getting better. Sy start pakai jugak Shaklee Herbal Blend untuk hilangkan kesan berkerak kat muka dia tu.

Lps susu kan baby pastikan lap pipi dia yg terkena susu dgn kain lembut basah...jgn bia pipi tu ada susu...akan berulang jd mcm tu...