2month baby

Mommy, ank sy bru lpas cucuk 2bln kemarin dkt kk . Seharian kemarin xberak, risauuu . Mcm² dh fikir sbb cucuk ke , xckup susu ke mcm mna . N kemarin jugak dy kurang tido . Siang tido skejap² je . Mlm pon sama nmpak mcm dy xsedap perut . Sy urut perut dgn mnyak yuyi tahan sikit dpt la tido 2 jam . Tlg sy ap nk buat nii kesian tngok dy mcm geliat meneran😢😢😢 tpi xberak pon#firstbaby #ingintahu sy dah bgi grip water

1 Balas

Dia berak hari2 ke? Ada baby x berak hari2 tapi kalau lebih dr 3 hari tu maybe dia alami sembelit. Susu fm/bf? Kemungkinan perut masuk angin..boleh cuba sapu telon dan buat urutan perut lawan arah jam..macam sy selalu buat tiap kali lepas mandikan anak sampai umur dorang dah 4 & 3 tahun ni..sy tekap kan tapak tangan..tekan lembut & buat putaran lawan jam..sapu telon dekat tapak kaki..lagi 1 cara boleh cuba tuam dgn tungku herba baby yg bunjut tu..panas kan tungku tu suam2 & tekap2 dkt perut anak..belakang & tapak kaki..andai kata dia masih x berak lepas 3 hari boleh refer ke doctor ya puan..rajin kan buat tummy time dalam 5-10 min..tummy time ni puan meniarapkan baby..in sha allah..semoga dipermudahkan urusan puan & semoga yang baik2 untuk anak puan..🤲🏼❤️

3y ago

Baby dah start berak ke sis..?kalau masih x berak sis boleh bwk jumpe doc ye..