Jalan cm dah buka perut tak rasa sakit

Hi mommy.. ada tak pengalaman mommy sblm neh jalan cm dah buka tp x der rasa contraction..sebab ada org kata tiap kelahiran anak berbeza ... Terima kasih yg sudi jawabkan ya🤗❤️ ##ingintahu #bantusharing

6 Balas

saya masa anak kedua waktu tu 36w. pg tu just rasa mcm x sdp perut pinggang. pastu bgtau kat mak sy. ok la, mak kata jom p hospital kot jln dh terbuka kan. husband pjj jap🤭. baru nak bangun, tetiba ketuban pecah dan terus rasa nak meneran. semua pakat panik, call ambulans. tak sampai 5 minit, terus keluar baby. tunggu ambulans sampai, diorg potongkan tali pusat dan ke hospital. jd, waktu anak ketiga, dh fobia 😂. rasa sakit sikit dh terus ke hospital.

sy..xde leaking..kuar darah n lendir..sakit pn x.cume perut mngeras..cek ve 4cm kt klnik swasta..smpai spital 5cm..ank keenam..ank ketiga pn camtu xde lngsung tandee or mngeras..cek ve kt spital 5cm.kedua2 ank ambil mase xsmpai 2 jam bukaan penuh n kedua2 skali push

2y ago

sy pn bersalin awal 3 org 36 week..3 org 37 week..btul kdg dh rmai ank ni jln siket sbnyk dh ade.insyaAllah Allah permudahkan urusan sis nnt..aminn

saya bersalin 38minggu..jalan bukak 7cm selamba jalan kaki p labour room sendiri..wheelchair saya letak barang.. doktor pon pelik..jalan laju pulak tu tinggai nurse kat blakang..last doktor decide kene czer..

2y ago

baby lemas..

macam sy tak ada langsung tanda bersalin. 39 minggu,cuma tergerak hati nak pergi spital. tau2 dah 3cm,x sakit x rasa apa. bila dah nak keluar baby,baru rasa sakit tu 🤭

ye anak pertama saya 4cm buka saya x sedar lgsg , di hospital bidan pakai drip mula rasa contraction setelah air ketuban pecah

2y ago

moga dipermudahkan perbanyakkan doa nabi yunus, sewaktu sakit contraction bermula cuba bernafas dgn cara betul dan tenang: Jgn jerit, jgn panic. Jgn gerakkan punggung. Ikut arahan bidan apabila dia suruh teran baru teran. Good luck sis

InsyaAllah aisyafikah..smge d permudahkan nnt..aminn2

2y ago

Ya Allah terima kasih banyak sis untuk doanya. 🥰Moga segalanya urusan sis dipermudahkan Allah taala amin🤲🏻❤️