PREPARE BARANG BERSALIN

Hi Mommy, ada tak kat sini yg bersalin swasta? Barang2 apa je yg perlu kita bawa ya? Boleh share pengalaman mommy semua?

3 Balas

Nanti last check up boleh tanya sister apa yg perlu disediakan. Mcm saya bilik single bedded so saya prepare bawa aja semua benda sebab boleh sumbat memacam dlm tu termasuk lah baju baby, diapers, maternity pad. Hosp swasta semua dia boleh sediakan tp dia masuk bill 😂 Ni hospital saya lah, tak pasti kalau kpj dah include dlm pakej semua tu. Saya czer stay 3 hari sebab tu saya standby semua dah hihi

tgk hospital. hospital saya takda pakaian dlm wad. cuma udlm lr je ada. so dlm 2 mlm jgk dok dlm wad. kena bawa pakaian utk 2 hari. baju baby cuma yg masa discaj. u tanya balik nurse masa follow up nanti ya. lain hospital lain cara

10mo ago

Itula kadanh saya lupa nak tanya masa checkup😂 dah hujung2 ni baru teringat

Hi 👋 Saya dulu bawa 1 bag je. Pakaian saya dan baby untuk discharge. Itu je. Nurse dah pesan awal bawa yang itu je. Lain semua disediakan😊. Saya stay 3H2M.

10mo ago

Ya betul sis. Pampers baby, maternity pad, toiletries pun disediakan tempat hospital saya bersalin. Tak charge dalam bil pun. Sebab memang itu kelengkapan yang hospital bagi. Nanti awak confirmkan balik dengan KPJ. If I'm not mistaken, KPJ pun macam tu jugak. But better you confirmkan 😊