barang untuk first mommy

hi . i dah 36w boleh tak anyone share barang apa yg patut kita prepare ye nk bawak g hosp . dari barang baby smpai barang mommy . dulu mak sy bersalin kt hosp kami siap kan simple je . yg dia minta kain batik , baju discharge ,pad n tuala je . tp tu dulu . so skrg ni sy tk thu nk kene bawa apa bila kene part sy .

1 Balas

brg ibu - buku pink, ic - sepasang pakaian (utk pkai waktu discharge) - tudung - undergarments - tuala - stokin - maternity pad - alatan mandi - selipar - termos air panas, cutlery. baby - 3psg pakaian berbutang (mitten booties bawa 1 set sahaja) - pampers nb - minyak telon - wet tissue - bedung (utk pkai waktu discharge) - sapu tgn