PREPARE BARANG BERSALIN

Hi Mommy, ada tak kat sini yg bersalin swasta? Barang2 apa je yg perlu kita bawa ya? Boleh share pengalaman mommy semua?

3 Balas

Hi 👋 Saya dulu bawa 1 bag je. Pakaian saya dan baby untuk discharge. Itu je. Nurse dah pesan awal bawa yang itu je. Lain semua disediakan😊. Saya stay 3H2M.

11mo ago

Ya betul sis. Pampers baby, maternity pad, toiletries pun disediakan tempat hospital saya bersalin. Tak charge dalam bil pun. Sebab memang itu kelengkapan yang hospital bagi. Nanti awak confirmkan balik dengan KPJ. If I'm not mistaken, KPJ pun macam tu jugak. But better you confirmkan 😊