Baby 6 Months Alergic-fully Breastfeed

Hi mommy, ada petua tak nak hilangkan alergi dekat baby or untuk kurangkan gatal

Baby 6 Months Alergic-fully Breastfeed
19 Balas

Tasneem Naturel 👉 Skeenz . 🌸Krim untuk baby yang menenangkan dan melegakan. 🌸Menghilangkan kegatalan. 🌸Menjaga kestabilan, kesihatan serta melembabkan lapisan kulit. 🌸Mengurangkan keradangan kulit dan ketidakselesaan. 🌸Merawat kulit sensitif seperti eczema, ruam panas, ruam susu dan ellergik. . Cara guna: 👉Sapu pada tempat yang bermasalah . Balm ini membantu secara semulajadi masalah kulit sensitif, gatal-gatal, ruam dan ekzema . 100% dari Essential oils 😍 . Tambahan bahan : 🍄 Beeswax 🍄 Shea Butter 🍄 Olus Oil 🍄 Argan Oil 🍄 Vitamin E 🍄 Octyldodecanal 🍄 Blackcurrent Oil 🍄 Sunflower Seed Oil 🍄 Balloon Plant 🍄 Rosemary . Berat: 18 gram https://wa.me/60142659754

4y ago

Rm 55 sis Post rm8

Ala siannya dia.. baby pernah jadi bintik2 seluruh kaki,pungung & lengan..mungkin kena check kot2 baby ada alergy dekat makanan tertentu..sy stop minum soya & sapu krim calamine..mandi air suam + garam bukit(sikit ja)..alhamduliah sekarang dah ok..sekadar share apa yg saya ikhtiar saja.. kalau teruk bawa jumpa doktor kut puan..

Sy pernah tgk kajian omputih, depa ckp salah satu faktor mungkin sbb mesin basuh kita. Cuba tgk, mesin basuh pon kena service n cuci untuk hilangkan kotoran dan daki2 baju yg kita basuh. If puan memang basuh baju baby pakai tangan(mean rendam celup sidai tu make sure guna detergent khas baby punya).

Awk ad mkn bend yg gatal² ke... Biasa nye fully breastfeeding ni mommy kne control mkn... Xsemua kita blh mkn sbb xsemua yg kita mkn sesuai dgn ank.. Mcm sy sndr control awk. Xblh mkn seafood langsung sbb klau termakn bdn ank akn naik gatal². Just info to sharing ☺️

Kesiannye. Comelnye kening dia mcm pakai celak. Cuba tnye doktor blh sapu tk calamine lotion. Biasanya utk gatal2 tp kne tnye doktor dlu. Ibu cuba elakkan mkn mkanan yg blh timbulkan gatal2 sbb ibu tgh breast feeding. Get well soon baby 😘

Lepas injection hari tu, terus start keluar bintik merah N now mcm ni, doc x sruh guna sabun(khas utk bby) mndi dh

4y ago

Jadi doc ckp psl sabun ke..? Atau sbb injection? Huhu..

Bf kena jaga makan... Takut anak ada alegik dekat mknan yg ibu makan 😊😊 benda gatal2 elakkn makan

Kalau anak breastfeed mommy jgn makan benda yg bole timbul alergik.. sama umo bby kita 6mont..

Refer doctor. For better treatment,,, Sebab x tentu semua baby sama treatment

Saya pakaikan ank saya krim ceradan. Ada jual dkt farmasi.