SWASTA......

Hi mommy, ada ke yg buat checkup swasta dan doktor nak check laluan sebelum due date ? 😅 check laluan tu masa nak bersalin je kan? #firstbaby #pleasehelp #1stimemom

2 Balas

tak semestinya check masa nk bersalin je. kalau mcm ada ckp perut selalu mengeras ke, apa ke, kadang doktor check jugak bukaan. kes saya awalnya ketuban mcm paras bare minimum masa 27 minggu, jadi check bukaan jugak.

3y ago

doktor seluk jari ke dalam, rasa kt cervix tu ada bukaan ke tk. nk kata pedih tu ada sikit, dan kurang selesa sbb belum ready dh diseluk. sy tk igt ada guna muncung itik ke tak masa tu.

Masa bersalin dan Kalau ada complication before bersalin ada jgk yg kena cek bukaan