38 minggu 5 hari

Mommy ad x pglmn mcm sya 👉🏻 pkul 6pagi turun darah .. check hosptal 1cm.. sekarang dah pkul 5petang , memang contrction dh mkin kerap. Cuma drh xbyk sgt. Ap sy perlu buat? Ke hosptal atau tunggu drah turun lg byk? #firstmom terimakasih

14 Balas

pengalaman sy,,sy ari nii sy sakit selang 7minit pastu esok pagi tros turun darah pastu tros siap2 g hospital bru 1cm doc,tp doc srh blik,pastu besoknya lg berasa sakit makin trok 5minit 3minit tros laa g hospital lg doc cek dah 2cm tros tahan wad,,pastu mlm tu layan laa sakit smpai laa subuh dok ngulang pergi bilik air dlm wad tu pastu Alhamdulillah subuh tu jgk bersalin 😅,,tapi tu laa byk cerita lawak sedih nk cerita kt sini kang panjang plk nnti😅

1y ago

sya pon takda pengalaman sbb ank pertama tp tu laa bukaan cpt bkk

Macam saya la 24/4/2023 saya bersalin haritu .. darah keluar sikit jam 3pg ..tngok 1 cm .. tp darah makin bnyak ,contraction non stop .. tkpyh saya kira berapa kerap contraction mmg kerap .. dari jm 7 balik pac .. sakit mmg tk ley nk ckp saya ronta2 sbb darah yg keluar mmg sakit .. jam 12 saya pergi pac tngok2 da 6cm cpt2 msok LB .. induce belon keluar laa cinta hati

Pantau kekerapan contraction dan air ketuban. Kalau ada salah satu tanda ni boleh je pergi hospital. Tanda keluar biasa bukaan 1 nak ke 3cm tu makan masa. Ada org sampai 2 hari , ada org 5-6 jam. 1-3cm fasa tak aktif. Kalau 4cm ye fasa aktif so awk kena lebih berjaga jaga

sy dh 3 hari klua darah, tp spotting je. perut mengeras je, xda contraction. cek haritu 1cm buka, so boleh balik. td scan baby, baby belom 'crowning' lagi. mggu dpn kot beranak😅

Macam saya turun darah sekali je. Lepastu contraction akan datang pergi. Makin kerap contraction & consistent maknanya bukaan in sha Allah dah banyak. Boleh g hospital terus

ari ni saya pun 38minggu5hari belum ada tanda lagi cuma sakit2 kerap kncing kalau lndir wrna putih tu ada lah due 21/5 tapi dh kerap sakit sngt ari tu pegi pac belum buka lagi cm

kalau contraction makin kerap terus ke hospital. jgn tunggu. darah dah xde pad nmpk lembab tak?

klau sakit makin kerap n kuat kne g spital..x perlu pun tggu darah keluar

dh 38w elok ke hospital ape² kt sana mrk blh pantau dgn cpt..

kalau contraction makin kerap dan makin sakit pergi hospital