Berst badan !!

Momms , macam mana nam control berat badan naik dalam masa 2 minggu hanya 200gram ? Nurse suruh puasa tapi tak tahan nak buat .. dah cut makan , dah kurangkan makan dan potion makan tapi berat cuma naik 1kg je dlm 2minggu .. terlalu banyak ke 1kg tu ? 😢 mohon bantuan tips turun kan berat badan masa mengandung 😭tak enjoy langsung nak makan masa mengandung em .. skrg tgh 26weeks

4 Balas

saya 4kg dari 76 naik 80 sejak pindah kk dri srwak ke smnjung ni. penimbang diorg pon berbeza. trkejut jugk lari 4kg ingt ritu nk kena marah la sb baru balik dlm 2 mggu gitu mendadak naik berat hahahaha tapi xleh kata jugk cara pemakanan n minuman berbeza. Rasa mmg btul naik 4kg sb minum air manis makan pon bleh tahan air masak dh kurg sejak balik smnjung. harap next appointment ni berat tak naik n tak turun biaq stay 80 tu agar tak kena marah hahaha..nnti turun pon salah aiyooo ghisau..dkt srwak berat payah naik tpi diorg jenis xmarah mlyan ja ibu tnya xmakan ka ksian dedek nnti. pastu ikot chart mmg kena naik but still xnaik diorg nk ambik sample darah tgok ad masalah apa pstu nk kena jumpa dtt pulk.

tips dia jangan stress sis..tutup telinga je ...kalau stress berat lagi naikk🤣saya haritu stress sebab berat naik bnyk.. then malas nak fikir..helok pulak lps tu🥴cuma jgn makan tengah malam je sis..

Saya amalkan less carbohydrate, less sugar dan less protein yg berlemak.. Last mkn malam yg berat ambil sblum maghrib dan saya puasa ganti dlm 6 hari kot.. Alhamdulillah berhasil 😁

sy sekali shri je mkn nsi...tp lengkao protein syur n mlm sy ambik shkalee..mmg sblm ni sy pun naik jgk bert bdn n end up g kk selang sehari..huhu cut sugar trus