Kerak di kepala baby

Hi momms, ada tak yg sama mcm baby sy ni...ada semacam kerak kering di bahagian lembut kepala. Nak tanya apa ubat dia dan sebb knp baby ada ni..baby 1b 10h. Jenama shampoo anakku.

Kerak di kepala baby
3 Balas

Anak saya baru baik dari kerak ni. Kerak atau cradle cap ni normal jadi kat baby. Saya letak baby oil kat kulit kepala and sikat bagi senang tanggal. Kene buat slow slow sbb kulit kepala baby lembut nnt blh berdarah.

6mo ago

betul tu pastu time shmpoo rambut tu berus kpla pkai berus bby

Yang ni hilang sendiri dalam seminggu/ sebulan. Kalau nak cepat guna vco, selamat utk kulit baby

mungkin awak perlu botak baby awak ya.

6mo ago

betul jgk mom..sbb rambut dia lebat sgt, sy cuba botakkan dia lepas ni. tq