Kerak kepala baby

Ada ke mommy sini guna produk dari tropika ataupun ardora untuk hilangkan kerak kepala baby which one ok ya? Baby saya almost 5month still ada kerak kepala dah bagus nak hilang tp mcm brtambah pula sekarang.... Ataupun produk lain ke yg ok utk hilangkan kerak kepala bby huhu tolong suggest mna yg baik ya .kalau baby oil dari pureen atau Johnson baby sy dh guna tapi still same mommy huhu 🥺#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

17 Balas

What gets rid of cradle cap fast? How to get rid of cradle cap: Massage oil into your baby's scalp. I recommend using coconut oil, or cocoa butter. ... Let it sit for a few minutes. ... Apply a mild, baby shampoo. ... Gently scrub. ... Rinse thoroughly with water. ... Use dandruff shampoo as a last resort

saya buh minyak kelapa dara vco je. tujuan dia bkn utk hilangkan ye, tapi nak lembutkan kerak supaya kulit kepala tak kering dan kerak tak makin bertambah. lap pelahan2 lepas buh minyak tu. nti akan bekurang tapi yg penting kena hari2 shampu rambut. tgn jgn gatal nk kopek².. nanti hilang sendiri. rilex je awak.

1y ago

lepas lap2 kerak guna vco tu saya mmg shampoo. myk vco tu sy jugak saya buat minum sebelum bersalin. bau?? myk vco bau kelapa la awak 🤣 xkan bau tembikai.

sy pkai yg minyak tropika punya yg lavender.. sapu kt rambut lps tu biar lama sikit bagi kerak tu kembang dlu.. lps tu boleh la buang dgn sikat atau pun jari.. lps buang tu rasa puas je dh bersih.. senang keluarkan sbb dh kembang kena minyak rambut tuu..

1y ago

#brand

Saya haritu anak ada juga. Letak baby oil ataupun saya guna minyak safi je, lumur sikit then kikis slow2 guna sikat kutu yg tak tajam warna oren tu. Alhamdulillah dah takde dah craddle cap dia

Awak apply bnyak ke sikit ya? Sebab saya haritu anak ada cradle cap guna baby oil johnson jer tapi lumur banyak smpai berkilat2 kepala anak saya. Alhamdulillah skrg dah clear 😊

1y ago

apply banyak tp tak hilang smua ..

sy ari tu pkai yg frmasi xjd powm mse tu bby 2 bln..sy gna yg dktr sruh.xjd jgk..last2 ckur trus...shri 2 trus hilang xmncul dh kerak kpla tu...ikutkn syg nk ckur sbb bby girl..

1y ago

bby sy dh cukur 😢 dh bkurang 2mnggu lepas tp hrini mcm naik smula

panas , berpeluh. sy aritu bykcmni jgk. sy sapu minyak je. bby oil johnson tu. and keep dia chill. x panas sgt. x berpeluh. aircond better. but no to dry.

1y ago

sis dayang sya guna head to toe dari bzu2 and nivea ..ok je ..bgus utk eczema bby sy and bby tkde ruam2 lagi skrg cuma cradle cap je kcau 😢

Hri tu doktr bgitau baby umur dy 8bulan bru akn hilng cradle cap tu..baby sya pun ada jgk,sya pakaikan minyk kelapa dara,utk lembapkn dy punya kulit

1y ago

anak 1st saya lelaki pun ada kerak tu, kejap je dlm sebulan dua gitu. yg penting jgn kopek, dan jgn biarkan kulit kepala kering. sy pun guna myk vco. tak berani guna oil2 yg ada pewangi utk newborn.

cradle cap baby ya?.. hmm dulu Baby Jannah pun ade cradle cap Di kepala..saya pakai Sebamed je..alhamdullilah hilang..sebamed for baby 👶

1y ago

pakai yg mna ye sis ? krim atau shampoo?

anak Saya masa sampai 2 bulan ada. skrng dah hilang. I guna himalaya baby oil dan juga I pakai himalaya baby shampoo utk rambut