susu Formula di hospital Gov

hi mommies...yg 1st mom tu tlg la ye..stanby susu fm bg baby..sy 1st mom...susu xkeluar..nurse paksa bg jugak tetek..smpai melecet baby isap..pastu dia mengis dr tgh malam smpai suboh sbb lapar...dgn sy czer lg..dgn baby ngs lg..tekanan sy mengis2 tgh mlm kt wad..dala baby ngs..nurse pon mulot laser..sian baby ..keluar dr wad terus beli fm..hbs dia minum 2onz..terus lena tido..korang pls stanby ..sorok2 la bg..xdosa pon bg fm..sian baby lapar n mommies stress..

2 Balas

Betul sy sokong sy 1st time mom bersalin ceaser rasa seksa gila nk angkat baby pun sakit pastu nk bagi susu, susu masih tak byk baby pula nangis kuat non stop sampai org katil sebelah mcm mendengus kuat. Stress gila so next day minta husband bawa susu fm & sorok2 bagi baby, baby dapat tdo lena. Bukan kita tak usaha nk bagi susu badan tapi dah tak keluar nk buat mcm mana. Sy alhamdulillah walaupun introduced botol awal, anak tak confuse. Balik rumah sambung je susu badan alhamdulillah ada

ni sy sokong sgt. yg mommy2 1st tym tu. jgn lurus sgt. mmg ada mommy yg air susu mmg xda. minum/mkn la pil apa pun. mmg jenis air susu bdn kering kontang. tp jgn pula rasa down. susu formula ada.. seludup ja masuk dlm hospital tu. ingat lg dlu nurse berabih bg semangat dgn 1org mommy katin sebelah. siap bg pil utk bg kluar air susu juga. air susu ada sesikit sgt2. last2 nurse & doktor bg susu yg hospital pny. mn lg nak dgr mulut2 nurse yg entah apa2 tah.