Kembung or Masuk Angin??

Hi mommies. Tak tahu lh sama ada perut kembung atau masuk angin. Bahagian yg sy bulat tuh kerap mengeras selang sejam sejam mcm tuuuh 🥲 Minta husband urutkan dia tak berani. Usia kandungan baru 8weeks 😥 Nak buat kerja lain pun susah cemni 🥲 Ke normal?? Kalau mcm tuh dipanggil apa ye? Maaf lh first baby. Nak pergi mengurut pun fikir 10x boleh ke tidak 🥲 #firstbaby #8weeks

Kembung or Masuk Angin??
1 Balas

Rasa tak selesa di bahagian tu disebut asid reflux/ pedih ulu hati. Normal bg ibu hamil. Nak elakkan: mkn kerap dgn kuantiti sedikit elakkan makan pedas, berasid , bergas dan manis2. minum air perlahan2

3y ago

kalau tak minum manis badan rasa nak pitam 😅😅 lemah betul kalau nak pitam kepala jd pusing 😅