anak pertama

hi mommies..sy takde pengalaman coz ni anak pertama..any suggestion diapers yg bagus untuk baby...dan apa barang keperluan yg perlu ada sebagai persediaan..now dah 7months..baru nak mencari..help please..tq

7 Balas

sy survey ramai yg suggest huggies sbb lembut.sy 28 weeks. sy dh prepare brg2 baby mcm list ni. -10 baju malam -10 baju siang(5 set siang,malm) -5 romper -4 bju lubang2 sarung tgn n kaki (kbykan beli shopee dh ade skli,so tmbh lg 3 set je) -kain lampin 1 paket -4 helai selimut(beli shopee,1 set dh 4 helai siap2) -2 helai towel -minyak telon -set mandian,losyen,bedak -pampers -barut - sabun abd pureen dan downy putih(utk basuh baju baby) - set sikat rmbut, pengetip kuku dll(beli shopee dh 1 set) . mostly beli on9,sbb xde mase nk pergi shopping busy dgn kerja 😅. n beli on9 lg murah.

4y ago

tq..nnti blh try mntk sampel 👍☺️

saya dari awal mmg suka pampers drypers. Belilah size newborn harga pun berpatutan. pastu kalau blh belilah baju baby mlm dlm 4 pasang siang belilah 4 pasang size new born plus 0-3 mths. Sbb baju nanti byk org akan bagi. Sarung tgn n kaki, barut brand pureen yg ikat better, wet tissue, minyak telon, tuala baby mandi plus tuala lap kecil, napkin tak yah banyak, kain bedung baby blh beli yg ready mate atau jenis besar ckit tu. Sabun n shampoo baby jgn lupa.

Sy beli petpet combo nb+s kt shopee rm47, dah 27w dah siap basuh baju semua, tinggal brg2 sy je belum, carseat,stroller,bby cot belum beli,,

Klu beli baju better 0-6m..newborn stakat shelai 2 pun da okay.. Klu baby kecik boleh cari lain lg.. Kalau baby besar t ada yg xsmpat pakai

Sy beli combo set petpet nb+s rm47 kt shopee,jimat,pastu try mintak sample pampers kt huggies juga saiz s, dpt bndingkn nnti😂

sy beli drypers for newborn 1pck. napkin, towel, wet tissue, baju dlam 10pasng (yg berbutang senang). selimut

Pampers huggies kapas dia lembut. Sebelom ni pakai drypers beruam2 punggung baby.