Kerap dahaga

Hi mommies..sy ada beberapa soalan..sy dh masuk 33w.. 1. Normal ke sy kerap dahaga..kejap2 rs nk minum air.? 2. Normal ke baby selalu mngeras..terutamanya pd wktu malam..tp xla kerap..dlm bbrapa kali dlm sehari..xpe ke? 3. Kdg2 sy rs sakit mcm pedih2, ngilu2 je..kt bhgian perut bwh sblh kanan..tp xlama..dlm 1,2 mnit...xpe ke? Sy prgnant 33w & pp type 3. #firstbaby ##1stimemom

6 Balas

same sebijik mcm sye...sye jmpe dktr dn dktr bagitahu sbb rse sakit2 di celah kangkang belah kanan baby tekan2 terasa sakit boleh mnyebabkn sye ade kencing kotor yg belom recover ikutkan ketika baby nk memasuki laluan ke bwh xterasa sakit...dktr pun tekan2 bahagian sye sakit mcm baby tekan xade pulak rse sakit..jdi sye fikirkan sbb sakit kencing kotor je laaa ubat belom habis lgi kena bnyk minum air masak... bibir dh mula kering rse dhga tuu same jugak jdi kena keep minum air masak 8gelas sehari cukup..sye tkot nk minum air masak sbb selalu ke tnds sampai basah pantiliner tpi leps tau sye ade gbs dn kencing kotor sye kena jugk minum air masak cukup2 untk kesihatan diri... pasal mngeras pulak..sye pernh rse mngeras kerap mcm pgi keras tngh mlm keras petng keras...tpi dktr bagitahu mngeras setiap 3atau 5mnit ke tak??sye xrse laaa keras kerap dlm bebrpa mnit...sbb gaps sejam dua jugak...jd dktr ckp tuu xade ape sbb xsakit cuma rse xselesa shja... saye skrg pregnant 35 minggu

4y ago

tqvm sis.. 🌹😊

itu semua normal . jnji baby aktif dan tkde tanda² nak bersalin insyallah tkde Pape .. makin lama makin akan rase sakit .. saya skrng 36week sakit sgt kt bahagian punggung dan susah nk bernafas dgn baik tpi baby still aktif menendang .. kita doa yg baikbaik jer

4y ago

t kasih sis. 🌹😊

sy 34 weeks..baby da mula mengeras...dlam seminggu dua ni boleh dikatakan hari2...tapi Dalam sekali dua saja sehari...arini Ada check up baru nak kompomkan...

sama..sy pn 30w+ ni...asyik nk mnum air je..air kosong..sihat 😊✌ semoga dipermudahkan urusan ye... 🌹

4y ago

tq 😊🌹

Sama pun rasa benda yang sama. Nak tidur pun tak boleh.

doa yg baik²

4y ago

insyaAllah..tq.. 😊🌹