Hilang selera makan

Hi mommiesss. Nak tnya la. Next week i dah masuk 12minggu. Tapi still alahan teruk. Muntah stiap kali makan & minum. Lepas tu hilang selera makan. Tknak minum air kosong, nak minum air manis jeee. Adakah bagus utk kandungan eh?

1 Balas

Sy dulu Pon alahan agak teruk. dari 8w sampai hampir nak masuk 5 bulan. tak berapa boleh makan. asyik muntah. sbb kan kurang makanan yg masuk dlm badan, Sy selalu minum susu. masa alahan tu, mmg tak boleh minum susu mengandung. jd Sy minum susu coklat dutch lady setiap hari 1 kotak. doct ckp kalau tak boleh susu, minum coklat Pon boleh.

1y ago

sama sama. tp Sy ambik susu coklat tu je Manis dlm sehari. jgn tambah makanan Manis mcm mcm dlm sehari intake. Gula kena kawal jugak. T.care sis ♥️