Muntah semalaman

Hi mommies Saya dah 36 weeks..Harini 3 kali muntah Mula2 keluar mknan,Second keluar muntah warna kuning,lepastu muntah air jernih Saya penat dah muntah dan sakit kepala Perut lapar sangat ,nak mkan nnti takut muntah balik Ada cara nak kurangkan atau ni tanda nk bersalin ya? Risau baby dalam perut #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #ingintahu

5 Balas

seeloknya kan puan segera lah ke hospital , saya hari tu mengalami cirit birit puan banyak kali berak duk ulang alik ke tandas sampai pagi memang terasa badan lemah dan mengigil sebab terlampau cirit birit .. pastu saya terus g hospital bahagian kecemasan untuk pendaftaran pastu kena g ke wad bersalin , kena buat ctg apa semua dan masukkan air 1botol memang dah tak bermaya yang paling lawak doc terkejut sebab saya pergi sana naik motor je 😂 tapi syukurlah alhamdullillah baby takda apa2 .. misi2 semua risau takut itu salah satu tanda saya nak bersalin tapi nasib takda contraction sebab masa tu da masuk 30w pun ..

sy pernah kena macam ni, sy pergi hospital terus sbb sy betul2 tak larat, tambah pulak perut memulas2.. kena tahan wad 2hari.. rupa nya angin je.. doctor bagi balik lepas 24jam check CTG baby okay.. kalau sis risau boleh je ke hospital.. nurse kk yg check sy selalu pesan, rasa xsedap hati pergi je hospital..

2y ago

Alhamdullilah baby dan mommy okay.. itu lah badan kite time pregnant ni pelik2 sikit kan... super sensitive!! hehe

sedang alami jg sis,sy dah 34w..pedih ulu hati,asal mkn mesti muntah blik..pening kpla..

muntah kuning bmksd awak tengah gastric tu .. bawa prgi klinik

ooo