BREAST BESAR BABY TOLAK DF

Hi mommiess, ada tips untuk bagi baby df bagi breast besar? breast saya terlampau besar dan inverted nipple buat baby tolak df, bagi botol je sbb susu badan oversupply, sekali pam mmg dapat 10-13 onz. Penat nak mengepam, nak ajak anak df tapi mmg susah nak ampu breast 😢 breast besar sangat macam tembikai 🥲 sedih baby tolak df baby baru 1bulan14hari. susu pun laju memancut keluar, dah cuba macam macam position sama jugak tak membantu bagi saya breast yang besar ni 😭

2 Balas

if rasa dah oversupply, pakai pump auto ke manual? if auto try kurangkan level, pakai yg lembut2 je, or kurangkan masa per session tu ada cara lekapan betul utk breast & nipples mcm puan, kena minta bantuan LC

dptkn konsultasi penyusuan dkt area puan mungkin kena adjust cara lekapan dan posisi penyusuan.

8mo ago

saya agreed dgn puan ain. dapatkan consultation dr lactation counselor berdekatan awak. boleh join group ni. dlm ni ramai lactation counselor. https://www.facebook.com/groups/3620178914972929/?ref=share&mibextid=NSMWBT