ingin tahu

Mommies...nk tnya...lps miscarriage bape lama ye period semula...nk bila agaknya sesuai untuk peknen semula....tq

13 Balas

Doktor suh saya berehat dan pantang 6 bln..tp selepas 44 hari, sy dtg haid 14 hari..kali ke 2 dtg haid normal mcm biasa 6 hari..tibe2 kali ke 3 x dtg haid..bile check upt,dpt double line..syukur alhamdulillah..Allah ganti kesedihan lalu dgn berita gembira..

5y ago

Alhamdulillah...hepi for u sis

sy dlu gugur bulan 2 hujung bulan 3 period..lps tu awal bulan 5 period lg..then dh pregnant.mknanya 2cycle period la..skrg dh nk msuk 15w..tp klau ikut yg doktor ckp masa sy gugur dlu,dia suh tggu 6bulan..hee tp nk wat cmna dh rezeki awal

5y ago

Kan....hehhe...alhamdulillah

Saya pulak lepas 25hari gugur terus period . And selepas sebulan periid terus dpt tau pregnant dah sebulan . Haha . Bak kata doktor 'lain kali selepas 3bulan keatas bru la pregnant . Sebelum tu kena pakai protection .hahaha

Emm mcm sy dlu sbulan lebih xperiod..Then period mcm biasa...Sy kgguran 7w pada 10/7/18.Alhamdulillah skrg dah pregnant 8w5d..Miera consume folic acid Appeton dlm sbulan..pastu trus pregnant.Alhamdulillah

5y ago

Ya betul sis...Allah sebaik baik.perancamg

Kalau ikut advice doctor 3-6 bulan baru plan balik untuk pregnant just stabilkan hormon kita & kasi rahim pulih dan sihat.. saya lepas 6 bulan terus pregnant balik..

Depends pada bdn msing2.. Ad yg tggu sebulan atau lebih.. Ad yg pas skali period tros lekat.. Cm sye.. Gugur awl bulan 11..alhamdulillah hujung bulan 12 pregnant..

5y ago

Alhamdulillah hepi for u sis

lps 3mnggu ggr..sy dh period smla..dsbb kn ggr ms usia kndgn 2bln..dan dnc..sy rhtkn rahim 2* cycle period..then br cuba smla dan trus hmil kmbl..

5y ago

insyaallah am in👼

salam sis , yg sy tau doc saran kan lepas 3 kali period lah .. kalau sy salah maaf yer

Masa gugur dulu doktor suruh tunggu 2 cycle period baru mengandung balik.

saya dulu lps miscarriage genap sbulan trus period mcm biasa....