bolehkah makan meatball utk ibu yg awal pregnant?

hi mommies..nk tnya utk ibu yg awal pregnant blh ke nk mkn meatball + blackpaper sos ?sbb saya tringin sgt2 nk mkn..

3 Balas

Boleh je awak. Tapi berpada. Sebab lada hitam ni panaskan. Nanti takut perut pedih. Sebab balackpepper pedas jugakan. Jadi boleh buatkan perut tak selesa dan memulas. Tak elok. Kalau sekadar nak ilangkan rasa ngidam boleh je.

Boleh je... makan sederhana lah sekadar sampai hajat. sbb meatball processed foods. Blackpaper tu macam saya memang suka.. tapi time hamil ni blh jadi badan panas x selesa. jadi saya makan sikit2 cicah je. 😁

2y ago

Ermm... saya jarang makan processed food. Jadibsaya tak pasti kuantiti yg OK 😁

boleh to satisfy craving. Cravings ney susah nak avoid during 1st trimester, so you still can satisfy but in moderation yea. 😃