Baby 6 bulan

Hi mommies..nak tye baby sy 2/11 nanti genap 6 bulan. Dah blh start makan. Tpi knp ya nurse kat kk ckp suruh lebih hr 2-3 minggu baru baby makan.

2 Balas

Sebenarnya terpulang kat sis nk bg genap 6 bulan, awal or lambat seminggu sb kena tgk kat baby gk. Ada yg da boleh ready awal, ada yg awal2 kita bg bby mcm xbole terima. Motif utk kita bg bby mkn ms ni is to introduce solid food, bukan bg dia kenyang mcm org dewasa mkn. Mommy pun kena get ready gk sb bila kita tgk bby reject bole timbul rasa kecewa tp dont give up.

Ohyaaa..thanks awak. First baby rasa excited nak bg dia makan.