Baby 7 week

Hi Mommies,Nak Tanye laa kan,experience mommies2 semua masa pregnant Ne,Normal ke x ye,kalau nak masuk 7weeks tapi xde muntah,pening atau mual..perut pu xrasa cramp sgt,cuma rasa semput2 je laa..10ari lps sy ada scan,alhamdulillah kantung semua ada,saiz kantung pun cantik je membulat..Cuma sy risau laa kan xde simptom2 ibu pregnant ne..😥..Mommies2 pernah rasa mcm ne x?...2019 sy pernah keguguran,ne pregnant yg ke-2..Harap ada mommies yang reply..😘😘

6 Balas

Kadang baru lagi, kalau saya hari tu, alah pergi kat hsbnd, hsbnd bnyak pening and mual, Balik kerja je mengadu dia pening, kalau pagi lepas brkfst dia nk muntah, kdg tak kluar ap, hehehrhr, saya yang relek banyak, tapi strt week 9 sya alah, makan je muntahh, hehe, smpai hsbnd kesian tngk, dia kata awat tak kekal alah kat dia. hehe.

2y ago

hehe, ingt balik kelaka la pulak, abg saya pun sama, bini prgnant dia alah, siap bawak bekal jeruk dgn asam g keja🤣

Normal sis. Sy anak first dari awal smpai nak melahir pun memang tak ada alahan muntah apa semua. Anak lahir sihat jk sis. Jgn risau. Sy dulu pun mcm sis. Risau juga sbb selalu tgk org kalau pregnant ada muntah2 tp sy tidak. Skarang pn tengah pregnant ank ke2 still blm ada alahan lg sis😅

saya sekarang pregnant ank ke3.. tiga² anak time mengandung tak pernah merasa morning sickness. pelik kadang.. mcm org normal je.. tp memang badan gini...x tau nape x mual or muntah..😅

2y ago

bestnyaa mcm kalau mcm sis ne...Harap sy pun mcm ne laa sampai due..😂😂

untung la Sya start skrg 7 weeks hm nasi pun tak bole telan terus muntah 😶🥺 normal je . kadang ada yg ada alahan kadang takde ☺️

2y ago

tulaa sis...Mengidam pn xde...makan je semua...harap x teruk sgt laa kalau ada alahan nanti...😊

Sblum ni sy alahan mula minggu 10 sis,,skrg ni pregnant ank ke4 awal pulak alahan nya😂😂minggu

2y ago

Soo sy kena tggu lagi laa ne ye😊😊...ok sis...

Normal je tu.. Baru lagi..

2y ago

Aminn🥰🥰