Leher Baby Merah

Hi mommies. Nak tanya product apa yang sesuai/boleh digunakan untuk hilangkan merah (kering) dekat area pelipat baby ya. Leher, tangan and kaki.

1 Balas

Elakkan sabun semasa mandi kan anak. Untuk product tak berani recommend. Untuk anak saya saya buat gitu, tak pakai sabun kalau ruam panas. Guna minyak zaitun (kadang Sapu, kadang buat mandian) atau minyak kelapa. Dah setahun lebih, baru guna lotion Carrie Junior. Sesuai untuk kulit anak saya.