Baby 2 bulan belum pandai mengiring

Hi mommies..nak tanya, baby saya 2 bulan setengah tapi belum pandai mengiring.. adakah tu normal ke? Risau la pula.. #ingintahu

9 Balas

2 bulan tu kira awal la. baby sy pon 3 bulan terkial2 nak mengiring tapi tk mampu sebab badan berat. there must be someone who brags about her baby boleh mengiring awal kan? sebab sy sendiri pon pernah kena, kawan bagitau anak dia mengiring masa umur 2 bulan lebih. sy pon start bimbang jugak sebab anak sy tk reti2 lagi, then tanya nurse, nurse cakap benda tu normal. tengok atas development baby, tak semua sama. ada yg cepat, ada yg lambat, ada yg langkau terus ke next step. 😊

Anak saya 2 bulan pn tk pandai mengiring lg sis, tidur pn tknk mengiring/tiarap… nk tidur terlentang shj. Dh masuk 3 bulan baru dye slowly belajar mengiring sendiri. Saya hanya ajar anak saya tummy time shj tu pon tk lama ikut keselesaan bayi. Setiap bayi tak sama perkembangan. Jgn risau sgt. Kesian dkt baby baru 2 bulan biarlah dye explore sendiri sis. Jgn paksa anak tu pulak.

pegi klinik nurse tny baby dah pandai mengiring? umur 3 bulan. pdhal baby dah boleh mniarap sendiri. maksudnya mmg standart prkembangan baby umur 3 bulan baru blajar mngiring. so its normal sis

kalau saya risau pulak anak 2 bulan lebih mengiring sampai nak tiarap sendiri pulak.. saya yg risau tengok.. tengok dia belum pandai lagi tolak guna tangan😅😅

Normal ya, biasanya baby start mengiring time baby 3 to 4 bulan. Paling awal pun 2 bulan so it's perfectly normal, don't worry❤️

setiap ank x sama perkembangannya ibu.. ank sy 2 bln lebih baru reti nk mengiring ckit²..

baby Saya 3 bulan nak masuk 4bulan Bru dapat menerap dgn sendiri

ank buah sye 5 bln tk pndai juga , tu normal la kot

awal lg. 3bulan plg awal sis