walker

hi mommies..nak tanya anak sy 7 bulan dah boleh naik walker ke..sy taknak bg tp mertua sibuk suruh naik..siap belikan dah..

17 Balas

sy start bagi anak duduk kat walker masa anak umur 6 bulan . walker ada aras ketinggian dia, so mommy bole adjust jangan rendah sgt,jangan tinggi sangat . ni anak saya dah 9bulan, dah kurang naik walker sebab dah pandai jalan . dia gunakan walker untuk latihan dia berjalan je . dia tolakkkkk walker tu 😂

Anak Saya 4 bln da dlm duduk dlm walker..anak ke2 ni mcm cpt sikit nak masuk ngam umur 4 bln da pandai tiarap....nak masuk 5 bln da nak blajar merangkak..

saya letak masa baby dah boleh duduk sendiri . tak lama pun letak . bebas die gerak sana sini . tp kejap je lepastu die mgamuk kalau masukan dlm walker

Saya tak belikan pon walker, biar je dia disciver sendiri semua, sekarang baru masuk 10 bulan dah boleh jalan dah.. penat pulak nak mengejarnya

org cakap walker x elok untuk baby..tp letak je la, x salah pun..bukan letak sampai 2 jam pun dlm tu,kite pun tau pinggang baby mcmmana,

boleh da...walker bole latih dia cpt jalan..letak bantal depan dada dia...pastikan kaki dia bole pijak bawah..jgn bia tergantung...

Saya dulu pun x nak jugak. Tapi bile da dapat walker, memang senang la keje. 5 Bulan da bagi die duduk dlm walker

Bgi je dia duduk kejap jge hati mertua pastu awak turun kan la dia.. Main kejap2 je xjadi masalah..

Hi mommies . Bolehh ajee , mudah untuk mommy juga nak but kerja nanti. Anak saya 6 bulan dah naik.

sy pernah tnya doc kk masa checkup anak .. dorg tak sarankan utk naik walker takut kaki bengkok ..