Baby rash ke ni?

Hello mommies,knp muka bby sya ni?ada tk sesiapa tau?sya rsau,first mom,n hmpir 2minggu dah,cuba memcm,tpi tang tu jugaa😔

Baby rash ke ni?
11 Balas

jgn pakaikan bedak kat muka baby .. n lepas menyusu lap muka baby dengan air masak or suam untuk elakkan ruam susu .. boleh try krim youbaby sis , anak saya sempat naik sikit je merah2 macam dalam gambar tu kat area pipi sapu krim tu dlm dua hari terus hilang , boleh beli kat shopee RM59.90 je sapu nipis2

Anak Saya pun ada tapi dah hilang. Kawasan dahi, leher, belakang badan n tgn. Lepas menyusu lap dgn air suam, badan baby Jgn bagi panas. Ap yg saya buat, saya lumur baby dgn tepung ubi kayu waktu tghri smpai mandi petang. Kulit anak licin, putih n bersih da xda merah. Anak saya ruam susu n Sbb cuaca panas

haii aunties,sya dah sembuh, mmy pkaikn sya krim atopic clair,non-steroid..kna konsisten pkai,alhamdulilah happy mmy happy baby🥰

1y ago

Alhamdulillah

sis pakai losyen snowhite strawberry ,ank sy pun mcm ni ruam susu ,lepas pakai 3 hari brturut hilang ,try search snowhite losyen

anak sy pn ada naik ruam mcmni jgk. sy sapu baby sebamed cream extra soft. alhamdulillah hilang.

1y ago

betul bagus. kena gigit nyamuk pn sy sapu.

cuba mandi kan dengan air sejuk sejuk sikit.. dan boleh cuba pakai krim youbaby insyaallah

Mandikan anak pakai air je, and i sapu bzu bzu baby cooling lotion, cpt hilang ruam. Sis bole try

Sama anak sy awalawal haritu ada pakaikan ceradan baby mmg berkesan tapi kena consistent

cuba pakaikan krim snow white susu unta..insyalah hilang

Ruam susu.. cuba letakk bedakk sejukk tepek2 kan..