Newborn d kasi Minum air

Hi mommies. Boleh tak bayi 3mgu d kasi minum air setitis dua. Sbb bby fully fm. Npk bibir bayi kering sangat n air liur sgt pekat. Tks mommies ya.

1 Balas

Baby bawah 6bulan tak boleh bagi minum atau makan selain dari susu ibu/formula. Walaupun setitis. Perut baby belum ready. Kesian baby.

3y ago

tks ya..sbb kn, mentua asyik suruh bgi minum air sbb bibir bby kering. bby fully fm sbb ASI xda. katanya if full bf bru xminum air.