Booster Vaccine

Hi mommies adakah yang ambil vaccine /dose penggalak covid19 semasa hamil ni ? sy dpt appointment utk 7hb feb ni .. currently 18weeks pregnant .. dah boleh ke vaccine 18weeks ? #pleaseadvice #vaccineanxiety

22 Balas

hai.. sy ambil booster 32 weeks.. alhmdulillah xda pa2 mslh.. cuma tgn lenguh bks cucuk shja.. due sy bln march doa kan sya mudah bersalin ok😘

2y ago

Amin, smoga lancar hingga bersalin, mom .. sy takut skrg ni sbb byk jg yg dpt side effect, so sy rasa sy postponed dulu 😁

sya dah 23 mingu pun tunda dlu... tpi nurse sni suruh ambik jg.. nurse tu ckp mw takut apa... redha je la... emm nsip tak ambik

Saya! Tanya pada nurse/ klinik yg cek awak dan kandungan. Tanya juga tempat vaksin. Sy 24 minggu nurse dan vaccinator kata OK.

2y ago

@Bertharia, Most welcome. Saya dah 14 days post vaccine. Syukur semuanya OK. Lepas vaksin saya mengantuk sangat, saya tidur 3 jam petang tu. 😅 Banyakkan rehat dan minum air kosong secukupnya. Lenguh lengan tu dlm 2 hari shj. Lepas tu saya dah boleh ke kenduri dan jalan2 di negeri sebelah. 🤭 Kandungan setakat ni OK. Hari ni appoinment jumpa pakar di KKIA. Lain org lain pengalaman, ya. Moga semuanya baik belaka buat awak dan kandungan tanpa mudarat 🤲💐❣️

sy cucuk booster bulan 12 2021, mase tu kandungan 14w.. alhamdulillah xde ape² cume lenguh tangan je..

Bolehh. Saya pun dah ambil masa 16 weeks. So far semua okay je sampai skrg. Side effect pun takde yang teruk

Saya pun 18weeks. Tapi tak amik. Sebab saya tak yakin dgn badan. Entah kuat entah tidak penangan booster tu.

2y ago

noted, mom sy pun postponed dulu, takut sgt

lebih baik jangan ambil lagi,sebab sepupu saya lepas ambik booster baby dlm kandungan meninggal

vaksin for 1st or 2nd dose is okay..but for booster for me better postpond dulu..

Saya ambil booster masa kandungan 14minggu.Alhamdulillah tak ada apa2.

Saya cucuk 1&2 pun badan tk boleh carry on so tkberani amik booster